Fråga:
Vad är ett realistiskt avstånd att förvänta sig pojkar i åldern 11-17 till havskajak på en enda dag?
Mark
2015-03-17 00:38:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag funderar på att ta min scouttrupp (pojkar i åldern 11-17 år) på en kajakpaddling. Vilka förväntningar ska jag ha för det avstånd som vi kan resa på en dag? Anta bra väder (klar himmel, mycket lätt vind och lugnt hav).

Går du ut på havet, ett inre hav eller sjöar?
Hav. Vi reser parallellt med den östra sidan av Catalina Island, utanför kusten i södra Kalifornien.
Tillsammans med frågan - på grund av olika förmåga skulle jag föreslå en blandning av dubbla och enkla kajaker - dubbel är bra eftersom de förstärker många scoutvärden och stöder de svagare pojkarna. Om (när - de är pojkar) får de konkurrenskraftiga två svagare pojkar i en dubbel kommer en stark pojke i en singel att springa för sina pengar. Jag skulle vara beredd att planera längre / längre om de (särskilt svagare pojkar) var i dubbel än singlar.
Jag ställer ut vad @mattnz sa. Även på de många resor jag har gjort med liknande åldersgrupper med liten eller ingen erfarenhet tenderar jag att gå i genomsnitt 1 mil per timme. Detta har tjänat mig bra. Det ger tid för de svagare paddlarna om du måste göra en destination vid en viss tid, men om du har en snabb grupp så har du lite extra tid vid hållplatser / sevärdheter / läger. Ja det är långsamt, men det kan vara kul att få dig att sakta ner.
Fem svar:
ShemSeger
2015-03-17 02:55:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du inte vet vad dina pojkar har förmåga är det orättvist att ha förväntningar.

Jag är en Venturer Scout-rådgivare för Scouts Canada; Jag tar pojkar i den åldersgruppen regelbundet på resor. Jag vet inte hur din grupp är, men om det är något som min, så har förmodligen alla pojkar olika nivåer av förmåga, styrka och skicklighet. För resor som den här kan du bara gå så långt eller så fort som den långsammaste pojken. Min erfarenhet har lärt mig att du inte realistiskt kan sätta mål för avstånd om du inte redan vet vad dina pojkar kan.

Innan du ens planerar din resa, skulle jag rekommendera att du planerar en dag eller två kajakpaddling bara för att se vad dina pojkar faktiskt kan göra. Planera inte att täcka ett visst avstånd, bara planera att vara på vattnet under en viss tid. Du kan sedan använda den här tiden för att svara på din egen fråga genom att hålla reda på deras framsteg över en viss tid eller avstånd. Det är viktigt att se till att dina pojkar också har en grundlig förståelse för grundläggande färdigheter och hur man ska reagera i en nödsituation. Jag tar alltid mina pojkar till en lokal sjö bara för att de ska paddla tillsammans innan jag överväger att ta dem på resor. Jag ger dem alla en snabb instruktion, låt dem sedan spela lite medan jag observerar så att jag kan få en känsla av vad deras naturliga förmåga är. Jag får dem att spela spel också; tävlingar är ett bra sätt att skilja det snabbaste från det långsammaste. Om du använder tvåpersons kajaker kan det hjälpa dig att balansera gruppen genom att para ihop de starkare paddlarna med de svagare.

Om du vet att du inte kommer att ha möjlighet att bedöma dina pojkar innan du tar dem med på en resa, måste du antingen planera en resa som någon på någon kompetensnivå kan åstadkomma, ha mer än en plan om Plan A går inte ut eller kompletterar resan med andra aktiviteter. Södra Kalifornien är uppenbarligen annorlunda än här, så du kan antagligen inte bara berätta för de mer äventyrliga pojkarna att paddla iväg och utforska en närliggande ö medan de utmattade pojkarna umgås vid elden och vila sina värkande armar, men du kan kanske ha dem paddla till horisonten och tillbaka, eller låt dem skapa en hinderbana där de paddlar till en punkt och tillbaka, sprintar sedan kajaken längs stranden och paddlar till en annan punkt osv ...

Jag gav upp att ha förväntningar utan erfarenhet för länge sedan. Lär känna dina pojkar, låt dem sätta mål och låt dem sedan ha förväntningarna.

Som det visar sig kommer vi att gå ungefär en mil. Vi får se hur lång tid det tar och använda detta som måttpinne för hur långt vi kan gå i framtiden.
@MarkS - Låter som en utmärkt plan.
Utstationerade allt här, särskilt råd om att ha några ytterligare aktiviteter som kan utvidgas för att fylla kvar resttid. Det är mycket lättare att avskräcka ungdomar från en aktivitet genom att överdriva den än att ge dem för lite, och nybörjare i alla åldrar kan spendera mycket tid på att paddla i cirklar för att jaga varandra. Så håll det kort och ha en reservplan som lägger till en omväg för att förlänga resan om du behöver det.
Escoce
2015-03-20 19:28:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta vuxna människor är bra i en timme eller två med konstant paddling. Barn blir uttråkade snabbare då de tröttnar. Människor som går längre är antingen mer atletiska eller mer disciplinerade. Jag fiskar i min kajak, och mina fiskeområden är ungefär en timmes paddel varje väg (beroende på ström och vind), och jag spenderar en timme eller två mellan drivfiske och paddling tillbaka uppströms igen. I slutet av det är jag ganska sliten, rumpan gör ont och jag känner inte att göra någonting alls fysiskt efter det. Ibland är det en förbannelse att fånga en fisk när du kommer tillbaka och måste böja dig och rengöra din fisk.

Förutom vad Shen skrev, borra först sedan i självräddning, spendera en hel eftermiddag på den tills pojkar kan glida tillbaka i sina kajaker som uttrar. Det här är kanske den viktigaste träning / borr du gör innan du tar någon ut på vattnet djupare än de är långa. Jag borrar med mina barn i början av VARJE sommar innan vi paddlar någonstans. Självräddning, överdrivning av kajak eller kanot, vilket som helst av de olika räddningsscenarierna inklusive att låtsas att du blev utslagen så att de kan rädda dig. Tack och lov tycker mina barn att det är kul.

dkippers
2015-03-17 00:49:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På en havkajak kan du få betydligt bättre resultat men min 9 år gamla kan kanske göra en mil på våra rec båtar.

Jeredepp
2015-03-17 13:43:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag paddlade från Zürich till Amsterdam utan erfarenhet av kajakpaddling, följande regel var ganska exakt för mig. Men innan jag kommer in i den regeln måste du göra en testkörning för att se hur långt du kan gå på en dag (helst på samma typ av vatten som du planerar att paddla på som en flod eller en sjö).

Här är min tumregel.

Om det är en flod: stark >

  hoursYouPlanToPaddle * (velocityOfRiver / 2 + distanceYouCanCoverPerHour) = distanceYouWillCover  

Om det är en sjö:

  timmarYouPlanToPaddle * (distanceYouCanCoverPerHour / 2) = distanceYouWillCover  

Nu är det verkligen ingen vetenskaplig formel, men det ger dig en god uppfattning om hur många kilometer du kan täcka och du är fortfarande beredd på oväntade tidskillare som barn som behöver kissa, pauser och andra hinder som du måste övervinna när du reser i en grupp. Och jag tycker att det passar en familj som inte har för avsikt att bli stressad hela dagen eftersom du är inte riktigt där du ska vara.

Ändå var noga med att göra en oneDay-resa först, och i verkligheten kan du hitta starka vindar eller strömmar som gör dig långsammare och kostar mycket kraft, vilket är varför ska du vara generös med att förkorta avståndet per dag, det är inte hälften så att du kan hoppa över en destination och inte komma dit

J Bergen
2017-02-14 15:04:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I en 3 meter tävlingsbana med dubbla stödben. De flesta barn kan hålla där gånghastighet på långa tips. I bukten. Det driver inte på det. Kajakpaddling är en bredare båt men inga stödben. Så figur 2 mpr. eller en 15 mils resa. Över dagen. 2 i en båt lägg till 1 mph till det eller 20 miles. Det ger tid till strandlunchen. De flesta barn här kan göra det så enkelt.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...