Fråga:
Hur kan jag skydda mig vid en mänsklig attack som morden på vandrarna Jespersen och Ueland i Marocko?
Pie
2019-09-08 17:32:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag läste om morden på Louisa Vesterager Jespersen och Maren Ueland.

 • Vilka säkerhetsfel gjorde dessa tjejer under sin campingresa?

 • Vad kunde ha gjorts för att undvika denna situation?

 • Hur kan jag skydda mig vid en sådan attack? Pepparspray? Taserpistol? Vapen?

Obs: Antag att jag är främmande för den regionen. Och vandra med en vän eller camping ensam.

Angripare medgav att de väljer dessa tjejer eftersom andra potentiella offer var med turistguider. De attackerade Ueland, en norsk och hennes danska vän, Jespersen, i sina sovsäckar och halshögg dem.

Denna BBC-artikel innehåller bakgrund till attacken och rättegången.

Det finns en mycket liknande fråga på Travel SE: https://travel.stackexchange.com/questions/145537/how-do-i-find-out-what-areas-to-avoid-to-minimize-an-attack-like -morden-av
Sju svar:
Machavity
2019-09-09 06:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vilka misstag gjorde de här tjejerna under sin campingresa?

Jag vet inte att de gjorde några uppenbara misstag. Den enda varningen jag skulle notera (och du kommer att se att det är av begränsat värde i det här fallet) är att de var två kvinnor som campade ensamma i ett mycket avlägset område i Nordafrika (även om Marocko inte ansågs vara ett hot mot turister på tid). Att campa var som helst utanför gör att du är sårbar. Camping i ett främmande land mer. Jag skulle få en grupp tillsammans om du åker till ett avlägset område, särskilt om det området är i ett annat land kanske du inte är så bekant med.

Utöver det, var vaken. Jag vet inte om de skulle ha lagt märke till männen eller inte, men enligt den här artikeln

Plottarna noterade var kvinnorna placerade sitt tält och fortsatte 150 meter nedförsbacke för att sätta upp sitt eget skydd inom synhåll från leden.

Att försöka märka saker som en grupp män som verkar följa dig är viktigt. Men kanske den mest tragiska delen är detta

De var bara 45 minuters promenad från byn men bestämde sig för att använda den plana ytan längs al-Kadis butiks nordvägg som deras tältplats för natten.

Om du kan undvika att vara ensam och campa i avlägsna och obekanta områden, skulle jag göra det.

Hur kan jag skydda mig vid en attack som den här?

I det här specifika fallet kommer du att bli svårt att göra mycket av någonting. Det var fyra män mot två kvinnor på en avlägsen bergsspår. Begränsade platser att springa och inte mycket i vägen för att täcka. Och dessa män ville mörda kvinnorna för att bevisa deras trohet mot ISIS, inte råna eller våldta dem. I fall som det senare tenderar de att ha dig levande, vilket kan spela till din fördel för tid eller öppningar. Inget av detta gäller om du möter en grupp som vill att du ska vara död.

När det gäller verktyg som hjälper dig här

 • Tazers fungerar bra mot en motståndare, men inte så mycket mot flera angripare.

 • Att inaktivera sprayer som mace eller pepperspray kan vara mer effektivt, men är också svårare att resa med (TSA tillåter endast 4 oz) och är kanske inte lätt tillgängliga utomlands. Och du brukar behöva en burk per angripare

  Det rekommenderas att kapseln avfyras tills angriparen är oförmögen.

 • Det enda verkliga värdevapnet här skulle ha varit ett skjutvapen, vilket vanligtvis betyder tillstånd ( som inte är lätta att få i Marocko, än mindre någon annanstans) och att resa med en pistol (vilket kan vara problematiskt).

I efterhand ...

Det bästa alternativet dessa kvinnor hade var att bär en kniv, då männen sa till dem att komma ut framför tältet, klippa upp ryggen och springa ut för att försöka fly. Angriparna skulle förmodligen inte ha förväntat sig det och de kunde ha kunnat fly in i mörkret eller känna sig nerför spåret. Istället stannade de kvar eller kom framifrån.

Det här svaret är bra, men det kan vara bättre - om det bara hade varit det enkla som har gjorts sedan människor klättrade upp ur träden - håll koll på lägret, sova på skift. Det är inte en felsäker, men det är mycket bättre än ingenting.
@StianYttervik Problemet här är att du hade en grupp män som letade efter mål för möjlighet till mord. Storleken på deras grupp gav dem styrka i antal, och de var väl beväpnade och beslutsamma. Att sova i skift kan ha hjälpt vissa, men angriparna skulle nog ha justerat taktiken.
@Machavity Jag håller inte med, och även om vi kunde diskutera om tidig varning kan ha lett till andra resultat - jag tycker inte att det är en fruktbar diskussion. Min poäng var att den enda åtgärd du kan göra när det gäller lägrsäkerhet under dessa (och faktiskt "mest") omständigheter är att sätta en klocka - som i många fall (återigen, inte särskilt diskuterar detta fall) är både nödvändig och tillräcklig .
@Machavity: enligt WP-artikeln hade angriparna justerat taktiken flera gånger under de föregående dagarna i den meningen att de bestämde sig för att * inte * attackera * de * (potentiella) offren. En av dem gick till och med tillbaka. Jag håller med om att det med en grupp män som är fast beslutna att bli terrorister tyvärr är mycket troligt att * någon * kommer att skadas. Men så illa som det i sig är måste jag dra slutsatsen att dessa två kvinnor ansågs vara * lätta * offer av terroristerna. Frågan om de kunde ha gjort något för att bli tillräckligt svåra offer är IMHO något annorlunda. +1 btw
Jag skulle anta att i otränade händer kommer defensiva vapen (kniv, taser, pepparspray etc.) att vara farligare för campare än att inte ha dem alls. Det krävs något speciellt för att inte frysa eller springa i dessa situationer.
ab2
2019-09-08 19:53:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sättet att skydda dig mot attacker som detta är att kraftigt minska sannolikheten för att bli attackerad. Beviljas, du kan attackeras var som helst (Yosemite, Appalachian Trail) av någon anledning eller av till synes ingen anledning - men välj en plats för semester där sådana attacker är mycket låga - Yosemite och Appalachian Trail, trots ett fall vardera ( såvitt jag minns), kvalificera dig.

Du kan prova Travel SE, men omarbeta frågan, till exempel:

Jag är medborgare i X-land och kvinna. (Du bör ange ditt kön.) Jag tycker om spektakulära, avlägsna platser att resa ensam eller med en annan person [ange kön], inklusive vandring och camping. Den här artikeln [den du länkade i den fråga du just lagt upp] gör mig bekymrad över säkerheten. Jag har inte råd med privata turistguider och jag ogillar att resa i en grupp. Hur får jag reda på vilka områden som ska undvikas för att minimera en attack som den i länken ovan?

Du kanske vill lägga till att TGO inte så mycket att säga om vad man ska göra för skydda dig själv under en attack.

Låter som en rimlig idé i allmänhet men tar det verkligen upp frågan? Jag kommer inte ihåg någon liknande attack i Marocko, det är det enda landet i Afrika där min regering rekommenderar "normala försiktighetsåtgärder" (allt annat är åtminstone "ökad försiktighet"), samma råd de ger till USA.
Ja, jag är väl medveten om denna attack, som också nämns i den reserådgivning som jag hänvisade till. Med andra ord: 8 år utan någon annan attack, mer än du kan säga om Paris, London, Istanbul ... eller massskott i USA.
Jämförelsen med Paris är upplysande. Jag bor där och har inte en känsla av att det är väldigt farligt men det har drabbats av * upprepade * terrorattacker under de senaste åren tillsammans med många andra mindre problem. Så vad är ditt råd? Undvik platser som har sett nyligen attacker? Men hur skulle det då ha hjälpt till att förhindra attacken i Marocko? Går ingenstans? Antingen är Paris farligare eller så är det inte. Eller bara undvika Marocko men baserat på vad exakt?
Problemet med detta svar är att Marocko ** är ** någonstans att attacker är låga. Frågan ställer sig hur man förbereder sig för sådana sällsynta fall. * "Jag tvivlar på att man skulle få huvudet hackat av med en kökskniv i Bois de Boulogne" * - varför inte? [En mans huvud hackades av på en buss i centrala Kanada] (https://en.wikipedia.org/wiki/Killing_of_Tim_McLean). Mellan de andra attackerna, som [skott på två brittiska turister i Florida] (https://www.miaminewtimes.com/news/murder-of-two-british-men-in-sarasota-isnt-the-best-tourism -ad-för-florida-6529170), är Nordamerika för farligt?
@ab2 OK, om du bara utesluter Afrika och Mellanöstern helt, ser jag var du kommer ifrån. Du kunde ha sagt att det var lite tydligare, jag trodde att du föreslog att du tittade på sannolikheten för en attack baserat på tidigare exempel, reserådgivning eller bevis av något slag eller annat. Och jag tvivlar inte på att du inte skulle åka dit, jag försökte bara få dig att formulera exakt vilka kriterier du föreslår att du använder.
Den sista kommentaren är naturligtvis på samma sätt bevisfri, attacken i fråga var helt hemma, begått av människor som, såvitt jag vet, aldrig varit någon annanstans. Marockos gränser är inte särskilt porösa och inget av detta verkar relaterat till situationen i Sahel-regionen. Men Marocko är på den afrikanska kontinenten, ingen tvekan om det.
@user568458: ja, Marocko är en plats med låg attacksannolikhet. OTOH, det är också en plats där det rekommenderas att kvinnor inte stannar ute efter kvällen - eller åtminstone inte utan att en man följer med dem.
WaterMolecule
2019-09-10 04:16:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vill först säga att jag inte är säker på att dessa förslag skulle ha hjälpt de vandrare som beskrivs i inlägget. Här är några förslag som kan hjälpa till att undvika mänskliga hot.

 1. Läger relativt nära många andra grupper av campare eller helst nära myndigheter som t.ex. nära en parkvakt station
 2. Eftersom nummer 1 inte alltid är möjligt kan det vara möjligt att slå läger på en plats som är svåråtkomlig, obskyr eller relativt försvarbar. Det borde vara noterade att detta kan öka dina risker från andra hot (gå vilse, falla, väder, björnar, hälsokriser etc.)
 3. Om vissa människor i närheten där du tältar eller vandrar verkar misstänksamma, försök för att nå en säker plats (campingplats med många människor eller ranger station) eller försöka förlora de misstänkta människorna ( genom att vandra i en annan riktning , stanna eller gömma sig för att vänta på att de misstänkta passera eller gå med i en annan grupp vandrare som verkar mer pålitlig ).

Jag är inte säker på att mördarna agerade på något sätt som kunde ha gett vic frågar en aning om att de kan vidta aggressiva åtgärder. Men om du befinner dig nära människor som gör dig nervös av någon anledning, kanske det är bäst att lita på din tarm och komma bort från dem.

Jag har varit i en situation där jag vandrade ensam och upptäckte att en del människor runt campingen där jag hade planerat att bo verkade opålitliga (dricker tungt och talar med mig som gjorde mig obekväm). Det fanns inga andra campingplatser i närheten, så jag sprang ytterligare 1,5 mil och såg till att jag inte följdes. Jag gick av spåret ungefär en mil och hittade en plats som inte kunde ses från leden för att sätta upp mitt tält och sova. Platsen som jag lade upp mitt tält verkade också vara något "försvarbar", eftersom det var svårt att komma åt utan att göra mycket buller. Naturligtvis satte det mig större risk att gå vilse, men jag var noga med att notera riktningen till spåret och avståndet med min GPS och kompass. Jag litade något på "säkerhet genom dunkelhet." Camping utanför en camping var också emot reglerna i parken jag var på, men jag tänkte att i den osannolika situationen att jag blev fångad av en parkvakt skulle jag förklara situationen.

Ofta när jag läger på egen hand, hittar jag en plats att sätta upp mitt tält som är dolt och svårt att komma åt, bara för att det känns säkrare för mig. Om du har färdigheter och redskap som andra inte har, kanske du kan slå läger (eller på annat sätt fly) till en plats som inte är tillgänglig för dem. Jag har slog läger ovanpå en klippformation som endast är tillgänglig med teknisk klättring (med hjälp av ett rep, belayer och annat klättringsutrustning för att säkert nås). Trots dess oåtkomlighet var toppen rymlig och hade en säker platt plats för att sätta upp ett tält. Det var också en mycket vacker plats att se solen stiga upp. Naturligtvis kan camping på en sådan plats öka risken för fall och kan vara riskabelt i andra typer av nödsituationer. Eftersom klätterutrustning ger tillgång till annars oåtkomliga platser, så gör det båtar .

I en annan situation än offren (som gisslan) upplevde utnyttjade Tommy Caldwell och hans partner deras bättre klättringsförmåga än deras ensamstående capter. Jag är inte säker på hur sannolikt en sådan situation är, men vi pratar om osannolika situationer till att börja med.

Loduwijk
2019-09-11 05:15:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter en inledande läsning i saken (Wikipedia och nyheter) skulle jag säga att det inte finns några definitiva säkerhetsfel som jag kan se. Om angriparna märktes och verkade misstänksamma, kunde de kanske ha gjort mer, kanske inte. Även om de var medvetna, agerade kanske inte angriparna misstänksamt.

I allmänhet finns det dock några saker du kan göra.

Obs! Jag föreslår inte att du gör alltid alla dessa åtgärder när du läger. De är bara extra åtgärder att vidta om du känner dig lämplig.

1) Om du tror att någon i onödiga syften kan ha noterat var du började sätta upp lägret: packa bara upp tillräckligt för att det ser ut som du sätter igång lägret. Sätt upp ditt tält till hälften, se till att ingen tittar just nu, ta sedan ner tältet och flytta dig ännu längre in i borsten.

2) Sov inte i ditt tält. Syftet med denna skulle vara att använda tältet som en lura. Om kvinnorna i den marockanska situationen hade sovit gömda i borsten bort från tältet, kunde de ha hållit tyst och ignorerat angriparnas krav. När angriparna kom in i tältet och hittade ingen där kan de vara arg men åtminstone skulle kvinnorna vara dolda och relativt säkra.

3) Använd kamouflage-nät som du kan kasta över dina saker för att göra det svårare att hitta.

Men alla dessa saker är inte nödvändiga 99% av tiden. Så även om du frågar vad du kan göra för att mildra sådana risker, var ditt föreslagna användningsfall sannolikt en oväntad attack, så du måste också fråga dig själv om du är villig att göra dessa saker som vana varje gång du läger. Om du inte förbinder dig att göra detta till ditt normala, kan det inte hjälpa dig mot oväntade attacker.

Var beredd på att andra tycker att du är konstig eller till och med att du är misstänksam för att göra dessa saker. Jag säger inte det för att avskräcka dig, bara för att få dig att tänka på hur andra kommer att reagera på det.

Weather Vane
2019-09-10 21:32:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mer om vapen. Jag har redan kommenterat

Om du tror att du behöver vapen för att skydda dig själv och du inte redan vanligtvis bär sådana vapen och är vana vid att använda dem, är valet av plats fel.

svaret från @Machavity påpekade också att sprayer och tazers kommer att vara ineffektiva mot en grupp, och att bära skjutvapen kan vara problematiskt.

Där är ett annat problem med att använda vapen. Antag att du gör den första strejken, eller en panikattack, mot en uppfattad fiende och skadar eller möjligen dödar dem. Du är nu i djupa problem, och även om du kanske kan få bort alla anklagelser kommer du att ha en svår prövning framöver, kanske i förvar, särskilt som utlänning i ett annat land.

Vad händer om du väntar att attackeras först, så du har ett legitimt anspråk på självförsvar? Du kanske inte ens får chansen att distribuera ditt vapen. Du kan anta att alla angripare vet vad de gör och är bättre på det än du.

Nej, huvudsyftet med att bära ett vapen skulle vara att visa för andra att du inte blir lätt mål. Om du måste bära ett vapen ska det vara synligt, en avskräckande, inte någon vag plan som du kanske skulle kunna slå av en angripare.


Frågan är fråga hur man ska hantera en situation som redan är för sent för ett bra resultat, för alla utom en filmhjälte.

Mitt svar är att det aldrig får komma till det. Det är sant att detta var en extrem och sällsynt situation, men det faktum att det inte fanns någon varning för Marocko gör det inte till en säker plats, särskilt i avlägsna områden.

En skolvän till mig, John Charles Elcoate och hans flickvän Wendy Margaret Mills blev mördade på vägen till Indien 1971. De ryggsäckade och sov grovt och dödades för deras ägodelar, som jag hörde det då.

Det finns knappast en plats i världen där det inte finns en ne-well-well som letar efter en möjlighet. Samma principer gäller som alltid. Gör dig inte till ett enkelt mål för smygtjuvar, lurare, muggare, våldtäktsmän eller till och med mördare. Alla vill välja det svagaste offret de kan hitta, för att minimera risken för sig själva och maximera deras chans att lyckas. Detta bekräftades tydligen av Marockos angripare: de valde det enklaste målet.

Så jag rekommenderar att om du har råd att ta boende, gör det. I ett avlägset område, resa i en fest. Spara ensam campingäventyr för platser som inte är så vilda och laglösa.

Och i vilket fall, vilket tänkesätt du vill ha under resan? Att vara ständigt på din vakt mot (eventuellt föreställda) hot eller att ha en avslappnad och bekymmersfri resa - bortsett från eventuella personliga utmaningar som du kanske har ställt dig själv? Det finns ett uppenbart svar på det.

cbeleites unhappy with SX
2019-09-12 00:39:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sammanfattning: allt som allt, enligt min ödmjuka åsikt hade de två super otur att vara på fel plats vid fel tidpunkt.

Det kan fortfarande finnas saker som de rimligen kan förväntas ha gjort (i betydelsen av saker som de normalt sett har gjort utan att vara särskilt misstänksamma mot gruppen angripare) som kan ha lett till en annan resultat: precis som de andra 3+ personerna / grupperna som inte attackerades av samma terrorister innan dessa två mördades troligen gjorde något som övertygade terroristerna att de inte var de offer de letade efter.


Vilka säkerhetsfel gjorde dessa tjejer under sin campingresa?

Min mest framträdande källa är Washington Post-artikeln länkat i @ Machavitys svar.

"Misstag" är ett stort ord - jag ser inga tydliga misstag.

Med det möjliga undantaget att kvinnorna kan ha blivit överraskade av solnedgången - vi vet aldrig om så var fallet eller om de planerade att stanna där de gjorde: enligt WP, kvinnorna slog läger vid en butiksplats, och de kom efter att butiksägaren stängde i tid för att åka till Imlil för natten.

Från att titta på google maps, opentopomap och några av nyhetsfoton från plats Jag tror att detta eller den andra hyddan cirka 600 m uppför dalen / västerut kan vara platsen. Det är väldigt ungefär halvvägs mellan French Alpine Club + 2: a hyddan (inklusive en campingplats) och husen vid Sidi Chamarough som enligt google maps har en auberge.

Att fångas av solnedgången i bergen är vad jag allmänt anser vara ett misstag i samband med ett utomhusforum. Ändå skulle man inte förvänta sig att bli mördad som en följd. Kvinnorna kan ha fattat bergssäkerhetsbeslutet att inte försöka vandra vidare för Sidi Chamarough eller Imlil i mörkret och istället stanna på den platsen över natten.

Campingplatsen vid Alpine Club-stugan btw. har beskrivningar av att vara mycket strö och eventuellt ohygienisk. Vem vet om detta utlöste beslutet att fortsätta?

I allmänhet anser jag att det är ganska misstänksamt om när en vild camping lägger en annan grupp sitt tält inom bara 150 m från mitt tält när det finns km och km vildmark. Såvida det inte finns en bra anledning till detta, förstås. Men om Jag anser att solnedgången är en giltig anledning att sätta upp mitt tält där jag är, och en annan grupp anländer ungefär samma tid - det skulle också vara en giltig och intet ont anledning för dem. det?

Satellitbilder och foton på webbplatsen visar att deras camping ligger i ett mycket öppet landskap - definitivt inte lika lätt att försvinna tyst där när någon misstänksam närmar sig tältet som i en Telemarkskog.

Vad kunde ha gjorts för att undvika denna situation?

Ändå, här är några tankar:

 • I allmänhet kommer en kniv inte att hjälpa mot en grupp terrorister som är fast beslutna att skada dig . Men vad ingen av de andra inläggen nämner hittills: vi har 3 angripare mot två offer - det är inte en överväldigande majoritet. Dessa angripare (som btw. Ursprungligen var en grupp på 4, en av dem lämnade gruppen dagen före attacken) som verkligen kom in i regionen i syfte att bli terrorister under de föregående dagarna hade gjort 4 eller 5 mordförsök människor men bestämde sig i slutändan för att de inte var de offer de letade efter.
  Vi kommer naturligtvis aldrig att veta om de två kvinnorna gör vaktskift och synligt spricker i deras 2m Bergstock och äter sina middag med deras passande stora skandinaviska arbetsknivar * kan ha sett tillräckligt svårare offer ut för att få dessa angripare att avbryta det försöket också (men med all sannolikhet, mörda någon annan).

  * Om du läser tyska, ta en titt på "Kniv för jämställdhet" av Andrea Jeska - en journalist som gör massor av ensamresor i mandominerade kulturer. Hon beskriver att hennes georgiska kniv på 18 cm ger jämställdhet, t.ex. när hon använder denna kniv på samma sätt som hennes manliga resa bekanta använder sina knivar av samma storlek för att skära maten osv. till att det finns en 3: 3-situation - och en situation som vi vet att terroristerna stöttade på en attack dagen innan.
  Dessutom planerade en annan vän att följa med dem men gick spontant med andra vänner till kusten.


Hur kan jag skydda mig vid en sådan attack? Pepparspray? Taserpistol? Vapen?

Jag håller med de andra som säger att när attacken är på är det med all sannolikhet för sent. Vilket inte säger att du inte ska slåss (det fanns inget längre de kunde ha förlorat), men oddsen är då överväldigande emot dig. En av oddsen mot dig är att vi förmodligen inte inser hur dålig situationen är förrän det är för sent: trots allt inträffar sådana attacker * sällan *. Från WP-beskrivningen ser det också ut som om Ueland var för chockad för att göra någonting. Jespersen försökte fly men blev knivhuggen.

Vector Zita
2019-09-10 01:18:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att lägga till de andra svaren är det absolut nödvändigt att vara uppmärksam, förvänta sig det värsta och oavsett hur provocerande, oavsett hur provocerande du är, måste du vara förebyggande .

När det gäller försvar är det till stor del en lycksak och om angriparna har något sätt att attackera dig från ett avstånd (t.ex. skjutvapen), är du helt ute tur. Det finns dock mycket okonventionella saker du kan göra för att ha små chanser att skydda ditt liv, beroende på omständigheterna. Observera att detta INTE är saker du bör göra om du inte förstår att ditt liv omedelbart hotas !

-Du kan sätta ett mellanstort till stort ark (eller två) i brand och kasta ut det nära. Om det görs ordentligt (vad det än betyder) kommer branden säkert att växa ett tag och den läskiga effekten kan ge dig lite tid att fly, medan angriparna kan vara desorienterade en liten stund. Du måste naturligtvis förstå att detta kan ha fruktansvärda biverkningar om elden sprider sig, så när ditt liv är säkert, skulle du behöva göra något åt ​​det. Uppenbarligen är detta inte det bästa av förslag men man måste veta vad människor kan göra när deras liv är i fara.

-Ett par medelstora butanfacklor kan visa sig vara en mycket effektiv, oväntad, skrämmande (och farlig) motarm för många angripare, och en som du kan motivera att bära runt mycket lättare än en pistol. Jag föreslår ett par, beroende på hur mycket du oroar dig för ditt liv och hur mycket hot detta verkligen kan vara för dig.

-Det minst misstänkta sättet att tänka på är bärbara spisar. Utöver det faktum att du kan använda dem som miniflammare (vissa starka producerar en ganska flamma vid sin maximala effekt), skulle mitt förslag vara att använda en eller två för att hålla en betydande mängd vatten kokande, plus ett par termos till håll en stor mängd vatten så varmt som möjligt. Det finns få saker som en angripare förväntar sig mindre än ett plötsligt stänk av kokande hett vatten i ansiktet. Trots att det låter som ett science fiction-scenario kan två kvinnor med fyra stora koppar varmt vatten ha en viss chans att förhindra fyra angripare. Detta kan naturligtvis också fungera med kaffe, och om du går ensam på en öde "övergiven" plats, skulle ingen någonsin gripa dig för att hålla två koppar / termos med varmt kaffe eller te.

Jag kunde naturligtvis inte säga tydligare att det här är INTE saker du bör göra, såvida inte ditt liv omedelbart hotas och eftersom detta är mycket subjektivt skulle jag helt enkelt önska att alla som läser detta aldrig befinner sig i en situation som kräver sådana åtgärder.

Du glömde att nämna att du ställer in trippledningar och fällor och gräver defensiva diken. Även om man uppvisar en maktuppvisning * kan * avskräcka en rånare eller opportunistisk tjuv (vars första oro skulle vara deras egen hud) hjälper det inte mot en grupp som är fast besluten att orsaka dig allvarlig skada, i ett land som de känner väl och du inte, och särskilt en grupp med ett uppdrag. Tanken att du alltid håller koppar kokande vatten redo är löjlig.
OP frågade: "Hur kan jag skydda mig vid en attack som den här? Pepperspray? Taserpistol? Vapen?". Är svaret "Du kan inte"?
@VectorZita Det verkar vara vad det högst röstade svaret säger.
@Brilliand Jag har också röstat på det högst röstade svaret och jag håller naturligtvis med. Men jag känner att något annat än "ingenting" också behövde nämnas för att man i verkligheten inte slutar göra "ingenting", trots oddsen eller resultatet. Det enda jag skulle lägga till mitt svar är att sådana idéer i de flesta fall bara kan öka överlevnadschansen med en liten bråkdel med tanke på de specificerade beskrivna omständigheterna.
Indirekt föreslog var att känna igen faran med situationen innan attacken inträffade och antingen hitta en säker plats eller springa och gömma sig. Attacken behöver inte ha varit en terrorhandling: det kunde ha varit ett band av hänsynslösa rånare. Det faktum att Marocko inte flaggades som farligt gör det inte säkert.
Jag tror att denna typ av "överlevnadsstrategier" gör mer skada än nytta. Alla dina ansvarsfriskrivningar åt sidan, de ger någon en känsla av att om de förbereder sig lite - t.ex. genom att se till att vissa redskap som du beskriver, kanske en fickkniv, propantändare etc. alltid är nära för hand - kan de göra något åt ​​det . Detta är helt enkelt inte sant. Oavsett vad, om inte offren är utbildade, välutövade och med en ganska militant inställning, har de * ingen chans alls * mot en dedikerad attack som antagligen * är * praktiserad och militant. De andra råd (förbered dig, var medveten om osv.) ...
... är * mycket * viktigare; och om någon minskar dessa aspekter för att ha energi / tid / fokus för den här typen av åtgärder som beskrivs här, kan faktisk skada göras. Det räcker inte att de har en kruka med kokande vatten och har läst detta svar för att vara medvetna. När push kommer att skjuta är det * väldigt * svårt att åsidosätta våra inrotade instinkter att inte skada andra människor ...
@AnoE Jag håller helt med, varför jag var obekväm med att skriva detta "lättare sagt än gjort" svar i första hand. Praktik är en sak, men det mänskliga sinnet är inte en övning i matematik, naturligtvis är reaktioner nästan aldrig förutsägbara. Jag hade också dessa saker i åtanke hela tiden. Falsk känsla av säkerhet är mycket farligt att förmedla eller förmana plus detta är ingen "krig / gerillataktik" stack utbyte, oavsett hur överdrivna ansvarsfriskrivningar kan vara, som du säger. Jag borde nog ta bort det här svaret innan det får mer uppmärksamhet ...: /


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...